Home » Fotogalerije » Nastupi župnog zbora

Raspored misa

Župna crkva:
Sveta krunica svakim danom u 18h
Sveta misa svakim danom u 18.30h
Sveta krunica nedjeljom u 8.30h
Sveta misa nedjeljom u 9h

Kapele:
Svake nedjelje sveta misa u 11h, svaki puta u drugoj kapeli: Lijevo Sredičko, Pokupski Gradec, Desni Štefanki, Crna Draga.

Samostan Kćeri Srca Isusova:
Sveta misa svakim danom u 9h
Blagoslov s Presvetim svakim danom u 16.30h
Sveta misa nedjeljom u 16.30h
Klanjanje nedjeljom od 9h do 16.30h

Nastupi župnog zbora

Župni zbor “Sveta Cecilija” nastupao je na dva božićna koncerta.

Prvi koncert održan je 16. prosinca 2017. godine pod nazivom “Narodil nam se Kralj Nebeski” pod organizacijom Kulturno umjetničkog društva “Antun Klasinc” iz Lasinje. Započeo je u 18 sati, a osim našeg zbora nastupali su KUD-ovi i  crkveni zbor susjedne župe, a završio je uručenjem zahvalnica te zajedničkim nastupom svih izvođača  koji su uz okupljene, uz pratnju tamburaša zapjevali pjesmu “Narodi nam se Kralj Nebeski”.  Za sve izvođače pripremljen je prigodni domjenak i druženje.

Drugi koncert održan je 29. prosinca 2017. godine u školskoj sportskoj dvorani u Pisarovini. To je 13. božićni koncert na koji se rado odaziva i naš zbor. Koncert je započeo u 19 sati, a na njemu je sudjelovalo mnogo izvođača koji su pjesmama i recitacijama uveseljavali prisutne. Kao i obično, koncert je završio zajedničkim nastupom svih izvođača uz pratnju tamburica i drugih instrumenata koji su zajedničkim snagama otpjevali pjesmu “Narodi nam se Kralj Nebeski”. Poslije koncerta svi izvođači pozvani su na domjenak i druženje.

Glazba na jedan poseban način uzdiže čovjekovu dušu prema Gospodinu pa je zato posebna čast nastupati pred ljudima i ujedno slaviti Gospodina. I za kraj citiramo poznatog pisca Hansa Christiana Andersena koji je rekao:

Gdje riječi ne vrijede, glazba progovara.”