Home » Fotogalerije » Proslava svetog Nikole 2017.

Raspored misa

Župna crkva:
Sveta krunica svakim danom u 18h
Sveta misa svakim danom u 18.30h
Sveta krunica nedjeljom u 8.30h
Sveta misa nedjeljom u 9h

Kapele:
Svake nedjelje sveta misa u 11h, svaki puta u drugoj kapeli: Lijevo Sredičko, Pokupski Gradec, Desni Štefanki, Crna Draga.

Samostan Kćeri Srca Isusova:
Sveta misa svakim danom u 9h
Blagoslov s Presvetim svakim danom u 16.30h
Sveta misa nedjeljom u 16.30h
Klanjanje nedjeljom od 9h do 16.30h

Proslava svetog Nikole 2017.

Na drugu nedjelju došašća, 10. prosinca 2017., u župu Lasinja je sa zakašnjenjem stigao sveti Nikola. Djeci omiljeni svetac stigao je na kraju svete mise  u pratnji svojih vjernih anđela i to ovaj put bez Krampusa jer smatra da su ove godine djeca bila dobra pa nisu zaslužila šibe.  Prije početka svete mise izveden je igrokaz „Anđelčići se uče svađati“  u kojem su nam anđeli na jedan šaljiv način prikazali kako nema koristi od svađanja i potaknuli nas na razmišljanje u ovom vremenu priprave za Božić. Po završetku svete mise stigao je i sveti Nikola kojem su vjeroučenici otpjevali pjesmu zajedno s voditeljicom s. Zvonimirom Čeh, a on im je poručio da i dalje idu redovito u crkvu, uče, budu dobri i marljivi kao što su i bili dosad te im je uručio male poklone skupa s domaćim župnikom vlč. Dankom Bizjakom.

Zahvaljujemo svetom Nikoli što nas je posjetio te se nadamo da će nas i dogodine posjetiti.

U nastavku možete pročitati kako je taj dan doživjela mlada župljanka, a ujedno i anđeo-glumac:

Napokon smo dočekali taj dan kad slavimo svetog Nikolu, zaštitnika  mornara, putnika, djece, ribara, pekara, zatvorenika, trgovaca i studenata. Pripremali smo se dugo i strpljivo kako bi ovo slavlje svetog Nikole bilo poučno i lijepo. Sveti Nikola nas daruje poklonima, a mi njemu na dar pjevamo, recitiramo i glumimo. Uz pratnju anđela sveti Nikola putuje i veseli djecu preko cijele zemlje pa se zato i mi moramo darivati, poštivati i voljeti jedni druge te dragog Boga. Ne smijemo se svađati niti mrziti, ne smijemo se tući niti ismijavati jedni druge. Ja kao dijete volim blagdan svetog Nikole zbog darivanja.

Danas smo se veselili što smo mogli sudjelovati u igrokazu, recitaciji i pjesmi za svetog Nikolu. Anđeli (Klara Vuksan, Noa Prigorac, Jakov Prigorac i Klara Zebić) su pratili svetog Nikolu i sudjelovali u igrokazu, prvopričesnici  su pjevali, a još neka djeca (Ana Braim, Pavao Vuksan, Luka Zebić) su recitirala..

 Klara Zebić