Home » Novosti » Sveti Antun Padovanski – zaštitnik župe Lasinja

Raspored misa

Župna crkva:
Sveta krunica svakim danom u 18h
Sveta misa svakim danom u 18.30h
Sveta krunica nedjeljom u 8.30h
Sveta misa nedjeljom u 9h

Kapele:
Svake nedjelje sveta misa u 11h, svaki puta u drugoj kapeli: Lijevo Sredičko, Pokupski Gradec, Desni Štefanki, Crna Draga.

Samostan Kćeri Srca Isusova:
Sveta misa svakim danom u 9h
Blagoslov s Presvetim svakim danom u 16.30h
Sveta misa nedjeljom u 16.30h
Klanjanje nedjeljom od 9h do 16.30h

Sveti Antun Padovanski – zaštitnik župe Lasinja

13.6. je dan župe, općine  i škole u Lasinji. Svake godine se svečano obilježava, ali ove godine vlč. Stjepan Bradica odlučio je učiniti taj dan značajnim za cijelu župu. Pošto smo u godini milosrđa, može se dobiti oprost od grijeha ako se ispovijedi, pričesti te uđe kroz glavna vrata crkve. Tako je bilo i kod nas. U tjednu prije, a najviše preko vikenda, velik broj ljudi se pripremao za tako velik dan. Imali smo i mogućnost duhovne obnove koju je predvodio karmelićanin Mato Miloš govoreći o oprostu. Vrijedne ruke naših vjernica okupile su se u nedjelju popdne kako bi napravile  i stavile vijence koji su ukrašavali vanjski dio crkve. Na dan svetog Antuna velik broj vjernika se okupio ispred crkve kako bi svi skupa ušli u crkvu. Bilo je tu domaćih vjernika, ali i onih koji su došli iz drugih župa, predstavnici vlasti, vatrogasci, policajci.. Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Kljunić iz  župe Kravarsko zajedno sa svećenicima iz Dubranca, Jamnice Pisarovinske, Gline, Kupčine kao i našim župnikom vlč. Stjepanom Bradicom i vlč. Stjepanom Račićom koji je ispovjedao za vrijeme mise. Vlč. Ivan se u propovijedi osvrnuo na život sv. Antuna te kako se i sam osvjedočio u moć sv. Antuna. Njegov jezik,koji je ostao potpuno neraspadnut, čuva se u katedrali u Padovi  što je dokaz njegova propovijedanja. Na kraju svete mise vlč. Stjepan se zahvalio svima prisutnima,  a župni zbor   je otpjevao himnu:  “Lijepa naša domovino” čime je i završila sveta misa.

„Slijedi Krista i nosi križ radi svoga spasenja kao što je Krist nosio svoj Križ radi tvoga spasenja.“ Sv. Antun Padovanski