Home » Novosti » Velika Gospa

Raspored misa

Župna crkva:
Sveta krunica svakim danom u 18h
Sveta misa svakim danom u 18.30h
Sveta krunica nedjeljom u 8.30h
Sveta misa nedjeljom u 9h

Kapele:
Svake nedjelje sveta misa u 11h, svaki puta u drugoj kapeli: Lijevo Sredičko, Pokupski Gradec, Desni Štefanki, Crna Draga.

Samostan Kćeri Srca Isusova:
Sveta misa svakim danom u 9h
Blagoslov s Presvetim svakim danom u 16.30h
Sveta misa nedjeljom u 16.30h
Klanjanje nedjeljom od 9h do 16.30h

Velika Gospa

I ove godine  blagdan Velike Gospe u našoj župi proslavljen je svečano. Održane su dvije mise. Jedna u pola osam ujutro, a druga u jedanaest sati koju je predvodio vlč. Ivica Topolnjak koji je ujedno i rođen u našoj župi, zajedno s vlč. Ivanom Kljunićem iz župe Kravarsko i domaćim svećenicima vlč. Stjepanom Bradicom i vlč. Stjepanom Račićem. U propovijedi je vlč. Ivica  istaknuo da se žene posebno trebaju ugledati na Mariju te je pridodao kako je u Hrvatskoj veći broj umrlih nego rođenih pa se stoga posebne nade polažu u mlade obitelji. Kip Majke Božje nosilo je deset djevojaka iz Lijevog Sredičkog i Pokupskog Gradeca. Misno slavlje animirao je župni pjevački zbor “Sveta Cecilija”, a svirala je s. Zvonimira Čeh. Velik broj vjernika iz okolnih župa pridružio se ovom slavlju što ga je učinilo još svečanijim.

Posebno treba istaknuti  da nam se na misi pridružila s. Anica Hraščanec iz bratstva trajnih klanatelja Presvetog Trojstva po Prečistim rukama Djevice Marije koja je inače naša župljanka, a djeluje u Trstu (Italija) u svetištu sv. Josipa.

Hvala svima koji su na bilo koji način uveličali ovo slavlje!