Home » Aktivnosti u župi

Raspored misa

Župna crkva:
Sveta krunica svakim danom u 18h
Sveta misa svakim danom u 18.30h
Sveta krunica nedjeljom u 8.30h
Sveta misa nedjeljom u 9h

Kapele:
Svake nedjelje sveta misa u 11h, svaki puta u drugoj kapeli: Lijevo Sredičko, Pokupski Gradec, Desni Štefanki, Crna Draga.

Samostan Kćeri Srca Isusova:
Sveta misa svakim danom u 9h
Blagoslov s Presvetim svakim danom u 16.30h
Sveta misa nedjeljom u 16.30h
Klanjanje nedjeljom od 9h do 16.30h

Aktivnosti u župi

U župi imamo dječji zbor “Ljiljani”, koji sudjeluje u mnogim župskim svečanostima, zatim zbor mladih i odraslih “Sveta Cecilija”, koji pjeva nedjeljom i blagdanima. No, kako su svi Lasinjani glazbeno nadareni, zapravo, u crkvi pjesmom Boga slavi sav puk.

Također je važno spomenuti angažiranost članova Caritasa. Uvijek su raspoloživi za ljubav i dobro prema bližnjima.

Župniku u mnogim važnim poslovima i pitanjima pomaže pastoralno i ekonomsko vijeće.

U župi aktivno djeluju i naši vatrogasci – od Velikog petka na Veliku subotu izmjenjuju se u počasnoj straži kod Božjeg groba; obilježava se blagdan sv. Florijana, a ove godine za Božić pobrinuli su se da i u našu crkvu uđe betlehemsko svjetlo.

Župu molitvom prati grupa moliteljica “Marijina legija” – svake nedjelje okuplja ih molitva, razmatranje i razgovor. Vjernici svake godine hodočaste u Mariju Bistricu i na Trsat, a mnogi su posjetili Lurd i Fatimu. U župi postoji i tamburaški sastav mladih, koji za veće svetkovine i razne prigode sviranjem uveliča slavlja.

Bitno je istaknuti da sva djeca pohađaju školski, te župski vjeronauk, a postoji i vjeronauk za mlade, na koji se oni rado odazivaju. Mjesečno izlazi i župni pastoralni listić “Lasinjska oaza”, u kojem mladi rado sudjeluju.