Home » Fotogalerije » Zahvala dugogodišnjem župniku Stjepanu Bradici i dobrodošlica novom župniku Danku Bizjaku

Raspored misa

Župna crkva:
Sveta krunica svakim danom u 18h
Sveta misa svakim danom u 18.30h
Sveta krunica nedjeljom u 8.30h
Sveta misa nedjeljom u 9h

Kapele:
Svake nedjelje sveta misa u 11h, svaki puta u drugoj kapeli: Lijevo Sredičko, Pokupski Gradec, Desni Štefanki, Crna Draga.

Samostan Kćeri Srca Isusova:
Sveta misa svakim danom u 9h
Blagoslov s Presvetim svakim danom u 16.30h
Sveta misa nedjeljom u 16.30h
Klanjanje nedjeljom od 9h do 16.30h

Zahvala dugogodišnjem župniku Stjepanu Bradici i dobrodošlica novom župniku Danku Bizjaku

Nakon 44 godine svećeničke službe u župi Lasinja, vlč. Stjepan Bradica je 27. kolovoza 2017. godine razriješen službe župnika u župi Lasinja i preuzeo službu duhovnika u samostanu Sestara Kćeri  Srca Isusova. Župu je preuzeo mladomisnik, vlč. Danko Bizjak.

Svečano misno slavlje započelo je procesijom u 11 sati, koje je predvodio mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije, a koji je ujedno i imenovao novog župnika, vlč. Danka Bizjaka, ali i zahvalio dosadašnjem  župniku , vlč. Stjepanu Bradici.

U koncelebraciji je zajedno s mons. Markom Cvitkušićem, vlč. Stjepanom Bradicom i vlč. Dankom Bizjakom  bio i vlč. Ivan Kljunić, dekan našeg dekanata. Poseban ugođaj misnom slavlju dao je crkveni zbor sa s. Zvonimirom koji je zajedno s tamburašima animirao svetu misu, kao i i nošnje koje su nosili pojedini vjernici, a simbol su našeg kraja. Uz svećenike su  na oltaru bili  i prvi ministranti vlč. Stjepana Bradice.

Nakon pričesti, predstavnici mladih i starijih izrazili su zahvalu našem dosadašnjem župniku, vlč. Stjepanu Bradici te mu uručili prigodne poklone, a u zahvali su se osvrnuli ponajviše na one teške trenutke kad smo bili prisiljeni otići iz župe. U tim najtežim, beznadnim trenucima, vlč. pruža sakramente, pomaže te se na kraju uz Božju pomoć, ali i pomoć sv. Josipa vraćamo doma u novoizgrađenu crkvu. Prisjetili smo  se i njegovih riječi na samom početku svećeničke službe: “Odraditi ću godinu, a onda zbogom Lasinja!”  Tada nije niti slutio da su Božji planovi drugačiji. Ne smijemo zaboraviti niti mlade kojima je bio potpora, ali i prijatelj kod mnogih susreta. Na kraju smo ga zamolili da moli za nas i naš župu, a nagrada za njegovu molitvu  biti  će vječni život u nebu.

Našem novom župniku iskazali smo dobrodošlicu riječima iz 118. psalma : “Blagoslovljen koji dolazi u Ime Gospodnje, blagoslivljamo vas iz Doma Gospodnjega.” Ukazali smo na potrebu konstantnog vodstva i brige duhovnih pastira za potrebe nas i naše župe te da mu Gospodin podari snagu, volju i strpljenje. Posebne poklone uručio je sadašnji načelnik, ali i bivši načelnik te jedna starija gospođa.

Svećenici su se zahvalili na riječima te je misno slavlje završeno pjesmom ” Krist na žalu”.

Vrijedne ruke naših župljana pripremile su prigodan ručak i spremile kolače, a tamburaši su pjesmama uveseljavali okupljene. Pripremljene su i torte za našeg dosadašnjeg, ali i novog župnika.